Marcel

Founder and Ayurvedic Practitioner

Een aantal jaren geleden, toen ik nog met heel veel plezier in het onderwijs werkte, ging mijn gezondheid achteruit. In de reguliere gezondheidszorg werd mij al vrij snel geadviseerd “om er maar mee te leren leven.” Dit vond ik echter geen bevredigend antwoord en ben gaan rondkijken in de complementaire gezondheidszorg. Na een uitgebreid consult en een paar behandelingen van een Ayurvedisch arts was mijn leven veranderd. In combinatie met yoga is de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd.

Kort hierna ben ik begonnen met de HBO-Bachelor opleiding tot Ayurvedic Practitioner. De positieve werking van Ayurveda wil ik niet enkel voor mezelf houden maar ook toegankelijk maken voor anderen

Ronny

Ayurvedic Therapist and Ayuryoga Teacher & Therapist

Ik ben Ronny Toren. Ik ben opgegroeid in Suriname en daar al jong in aanraking gekomen met Ayurveda, de kennis die mijn voorouders meegenomen hadden vanuit Noord-India. Jarenlang was mijn kennis van de Ayurveda naar de achtergrond geraakt.

Een paar jaar geleden besloot ik gezonder te willen gaan leven en ontdekte ik de Ayurveda opnieuw. Ik werd student van EISRA in Den Haag en deed met succes de opleiding tot Ayurvedic Therapist. Een onderdeel van de opleiding was het werken in een Ayurvedische kliniek in India.

Yoga was eveneens een onderdeel van de opleiding, waar ik al gauw meer belangstelling voor ontwikkelde. Inmiddels ben ik student van de HBO-opleiding tot Ayurvedic Teacher & Therapist en hoop over anderhalf jaar mijn diploma te halen. Momenteel integreer ik de individuele yoga al in de behandeling van cliënten. Veel klachten zijn te verlichten of te verhelpen door de combinatie van Ayurveda en Ayuryoga.

In mijn vrije tijd ga ik het liefst wandelen in de natuur. De stilte doet me goed en de natuur inspireert me om nog meer over yoga en ayurveda te ontdekken. Daarnaast kook ik graag: vooral de Indiase keuken met zijn diversiteit aan Ayurvedische gerechten zijn een bron van inspiratie.